Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) wordt gebruikt om een beveiligd communicatiekanaal tot stand te brengen tussen een website en de bezoekende browser. Hiermee wordt gegarandeerd dat de gegevens die tussen de twee worden verzonden, gecodeerd zijn en niet door iemand die meeluistert, kunnen worden 'gestolen'.
Het is heel eenvoudig om te achterhalen of een website een SSL-certificaat heeft. Browsers zelf vertellen ons of een website veilig is; Wanneer de webpagina veilig is, verschijnt er een hangslot aan de linkerkant van de URL. Een andere manier om te controleren is door te kijken of de URL begint met https://anydomain.com in plaats van http://anydomain.com . Dit wil zeggen dat de website veilig is, aangezien deze een certificaat heeft.
Als u creditcardbetalingen op uw website wilt accepteren, raden veel betalingsgateways aan om een SSL-certificaat te laten installeren als extra beveiligingslaag . Maar zelfs als u geen kaartbetalingen wilt accepteren, voorkomt een SSL-certificaat dat uw wachtwoord wordt gestolen, zolang uw website een inlogpagina heeft om toegang te krijgen tot het administratiepaneel. Als u via een webformulier persoonlijke gegevens van uw gebruikers opvraagt, is het raadzaam om een SSL-certificaat te laten installeren om hun privacy te beschermen.
Als de hierboven genoemde redenen u niet overtuigen, dan heeft Google op 6 augustus 2014 aangekondigd dat zijn algoritme pagina's met SSL-certificaten hoger zou rangschikken dan pagina's zonder.
Bij BE Creativos beheren en configureren wij het SSL-certificaat voor uw website. Indien u vragen heeft, neem dan contact met ons op.